Duurzaamheid

De beste duurzaamheid nieuwssites (nummer 1 is mijn favoriet)

nieuws krant

Als je een beetje hart hebt voor duurzaamheid, wil je graag de beste duurzaamheid nieuwssites in de gaten houden. Dan blijf je op de hoogte van wat er speelt op het gebied van duurzaamheid.

De beste duurzaamheid websites moet je natuurlijk volgen. Dan ben je altijd up-to-date van het duurzame nieuws in Nederland en in de wereld. Wat zijn de beste duurzaamheid nieuwssites?

Duurzaamheid nieuwssites

Hieronder bespreek ik een aantal prominente duurzaamheid nieuwssites.

Kiesgroener.nl

Kiesgroener.nl is voor mij de beste duurzaamheid nieuwssite. Het is mooi vormgegeven. Hier lees je relevant nieuws over duurzaamheid, opgedeeld in verschillende categorieën.

Wat mij telkens weer terugbrengt naar Kiesgroener.nl, zijn de leuke artikelen. Het zijn verrassende onderwerpen die mij interesseren.

Gisteren las ik hier weer een heel leuk artikel over een start-up dat gratis bomen plant als jij winkelt bij een online winkel. Heel inspirerend.

Naar mijn idee moet een duurzame nieuwswebsite informeren, maar ook zeker inspireren. Zodat we allemaal een verandering in ons leven en onze levensstijl kunnen aanbrengen. En juist dat doet Kiesgroener.nl erg goed. Zeker even kijken dus.

nieuws app

Duurzaambedrijfsleven.nl

Duurzaambedrijfsleven.nl heeft juist een heel andere ingreep: bedrijfsnieuws, maar dan gefocust op duurzaamheid. Hoe kun jij jouw bedrijf duurzamer en groener maken? Je leest veel mogelijkheden en inspiratie op Duurzaambedrijfsleven.nl.

De website staat vol met nieuwsartikelen over duurzaamheidsonderwerpen. De onderwerpen richten zich overduidelijk op het bedrijfsleven. Scan gewoon uit interesse eens de vele artikelen op de homepage. Of ga direct naar de bedrijfstak waar jij interesse in hebt. Ook hierin biedt Duurzaambedrijfsleven.nl namelijk een brede keuze:

In welke bedrijfstak ben jij actief? Lees dan het duurzaamheidsnieuws specifiek voor deze bedrijfstak. Dan lees je wat er mogelijk is, hoe anderen het doen en vind je misschien ook oplossingen voor dingen waar jij tegenaan loopt in je duurzaam beleid.

Lees ook: Duurzaam leven tips: Gewoon doen!

Watisduurzaam.nl

Watisduurzaam.nl is een nieuwswebsite dat zich richt op duurzame onderwerpen. Het richt zich voornamelijk op onderwerpen uit het bedrijfsleven.

De website is minder overzichtelijk opgezet. Je moet dus scrollen door de onderwerpen. Toch is het leuk om door de onderwerpen te bladeren, omdat er veel interessante onderwerpen worden aangekaart. Bijvoorbeeld over een testvlucht met een volledig elektrisch vliegtuig(je).

Hiermee richt Watisduurzaam.nl zich niet specifiek op het bedrijfsleven, ondanks dat ze deze indruk wel wekken. Het is lastig dat er geen tabbladen zijn waarin artikelen zijn gegroepeerd op onderwerp. Het is een lange lijst met diverse onderwerpen waar je doorheen scrolt.

fake news

RTL Nieuws

RTL Nieuws ken je natuurlijk al als nieuwswebsite. Maar wist je ook dat ze een speciale pagina hebben met al het duurzaamheid nieuws?

Dat hebben ze dus. Het mooie is dat RTL de middelen heeft om kwalitatief nieuws te leveren. Dat heeft RTL een van de grootste nieuwszenders van Nederland gemaakt. Alles wat betrekking heeft op duurzame onderwerpen, krijg een label Duurzaamheid. En deze duurzame nieuwsartikelen zijn gegroepeerd op één pagina.

Dat klinkt heel mooi. De realiteit is dat RTL blijkbaar niet veel over duurzaam nieuws schrijft. Er staan redelijk wat artikelen op deze pagina, maar het ontbreekt aan een redelijke hoeveelheid actueel duurzaamheidsnieuws.

En het zijn niet allemaal nieuwswaardige onderwerpen, zoals je wel van RTL Nieuws zou verwachten. Er staan ook wat pagina vullende onderwerpen in. Of onderwerpen om wat verkeer naar de website van RTL te trekken. Bijvoorbeeld over milieuvriendelijk barbecueën. Leuk, maar niet helemaal wat we op een nieuwswebsite van RTL zouden verwachten.

RTL heeft dus zeker potentie om hun artikelen en pagina over Duurzaamheid te verbeteren en regelmaat aan te vullen.

Lees ook: Wat is een ecodorp?

Milieu Centraal

Je verwacht van Milieu Centraal ook uitgebreid nieuws over relevante duurzaamheidonderwerpen. Dit valt helaas tegen. Ze hebben heel veel praktische tips over hoe je je eigen leven kunt verduurzamen. Een nieuwspagina met slechts gemiddeld één artikel per maand, is helaas echt onvoldoende. Juist Milieu Centraal zou zijn volgers kunnen informeren over wat er zich afspeelt op het gebied van duurzaamheid. Maar dit doen ze dus niet echt.

NU.nl

Ik heb zelf persoonlijk niet een hoge pet op van NU.nl. Ik vind hun berichtgeving vaak eenzijdig en niet altijd erg objectief. NU.nl is duidelijk minderwaardig ten opzicht van de ‘echte’ nieuwsbedrijven als RTL en NOS, zo dacht ik altijd.

Maar NU.nl heeft wel een erg uitgebreide pagina met al het duurzaamheidnieuws. Op NU.nl/duurzaam lees je een heel groot aantal artikelen over duurzame onderwerpen. Dit laat zien dan NU.nl blijkbaar heel veel schrijft over duurzaamheid. Misschien hebben ze duurzaamheid zelfs als speerpunt, en publiceren ze daarom zo veel artikelen over duurzaamheid. Ze doen dit veel beter dan RTL Nieuws.

Ik ben dus positief verrast door NU.nl. Neem vooral een kijkje op de pagina met het duurzaam nieuws van NU.nl.