>

Herberg/café

Patronen:
88. CAFÉ MET TERRAS **

Het terras zorgt vooral in steden voor een unieke omgeving: een plaats waar je op je gemak kan zitten en waar je kan kijken naar de wereld die voorbij trekt. Moedig in elke buurt het ontstaan van buurtcafés aan. Maak er intieme plaatsen van, met verschillende ruimten, aan een druk pad, waar mensen kunnen gaan zitten met koffie of een drankje en waar ze de wereld voorbij kunnen zien trekken. Bouw de voorkant van het café zo uit dat een deel van de tafels vanuit het café de straat insteekt.

91. HERBERG *
herbergEen reiziger die een nacht in een vreemde plaats verblijft heeft behoefte aan gezelschap. Er is geen reden waarom hij in een hok zou moeten kruipen om er in zijn eentje tv te kijken.

Maak de herberg een plaats waar reizigers kamers voor de nacht kunnen krijgen, maar waar - anders dan in de meeste hotels en motels - de herberg al zijn energie ontleent aan de gemeenschap van reizigers die er op een gegeven avond is. De maat is klein: 30 tot 40 gasten per herberg, eten gaat gemeenschappelijk, er is zelfs een grote ruimte omgeven door bedden in alkoven.