>

Theehuis

Bij de natuurlijke speeltuin en het speelbos zou het ook leuk zijn om een duurzaam theehuis te zetten zodat de ouders een drankje kunnen nemen terwijl de kinderen spelen.
theehuis
In Zwolle is het eerste Earthship theehuis gezet. Zie voortgang op 20 juni 2009.

theehuisEen theehuis in een Ecodorp kan natuurlijk een heel bijzonder en eigen karakter hebben. Ik heb ooit het boek 'Het Waarom-ben-je-hier Café' gekocht en dat leek me wel leuk als tip voor de mensen die het theehuis gaan oprichten. Dit staat op de achterzijde van het boek:

Stel je voor: je bent verdwaald en rijdt uren rond in het donker tot je in de middle of nowhere de neonletters van een café ontwaart. Je gaat naar binnen en neemt plaats aan een tafeltje. Dan bekijk je de menukaart en zie je tot je verbazing dat het menu van die dag bestaat uit drie vragen:

- Waarom ben je hier?
- Ben je bang voor de dood?
- Ben je voldaan?

Dat is het even uitdagende als uitnodigende begin van een spiritueel avontuur dat een ingrijpende verandering in je kijk op het leven teweeg zal brengen.

Het is maar een tip en mogelijk een inspiratiebron om te komen tot een uniek theehuis; waar het personeel er juist is om te praten met de gasten en waar je als gast kunt praten over levensvragen.

Warme groeten, Ad