>

Samenwerking

De slogan van ons ecodorp is ‘Leven in verbinding’ en samenwerking is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van.
Daarbij gaat het om samenwerking intern en extern, met geïnteresseerde vrijwilligers, externe partners die ons ondersteunen in de bouw en het bouwproces en in de uitvoer van plannen.

Samenwerking binnen het ecodorp
Onze projectbegeleidingsmethode, Dragon Dreaming, is een goed voorbeeld van samenwerking aan een project. Samen bedenken we wat het project gaat worden, verdelen we taken en samen voeren we ze uit.
Voorbeeld in de bouw: In drie bijeenkomsten hebben duurzame architecten, bouwexperts, vrijwilligers en ecodorpers samen beslist wat het project in zou gaan houden en wie wat zou doen.

Samenwerking met geïnteresseerde vrijwilligers
Ongeveer de helft van de mensen die meegeholpen hebben met de bouw op De Kleine Aarde, zijn geïnteresseerde vrijwilligers. Veel ervan hebben teruggekoppeld dat ze zich opgenomen voelde in de groep die er al was. Een heleboel vonden het zo leuk dat ze langer bleven dan gepland, of later terugkwamen om mee te helpen.

Samenwerking met externe partners
In totaal hebben meer dan 20 bedrijven en organisaties gedoneerd aan het project op De Kleine Aarde, niet in geld maar in bouwmateriaal, advies of ondersteuning. Aan VROM hebben we de SMOM-subsidie van 120.000 euro te danken.
Voorbeelden in de bouw: Onze belangrijkste partners zijn De Kleine Aarde en onze architect, Huub van Laarhoven. De Kleine Aarde heeft ons terrein ter beschikking gesteld, het gebruik van allerlei ruimtes, zalen, professionele keuken, douches, slaapkamers, toiletten was mogelijk. Ook kregen we grote hoeveelheden groenten gratis van DKA. En ook voor publiciteit heeft DKA gezorgd, via hun nieuwsbrief.
Huub van Laarhoven heeft het ontwerp gemaakt en bij hem op zijn kantoor waren meestal ook de vergaderingen van de bouwgroep gepland. Behalve het ontwerp heeft Huub ook voor ons een uitleg geschreven over Helende Architectuur.