>

Experimenteel en duurzaam bouwproject Ecodorp Brabant op De Kleine AardeEnglish

Hoera! Het gebouw is klaar!gebouw
Vanaf juli 2010 tot september 2012 hebben meer dan 230 ecodorpers en andere vrijwilligers gebouwd aan een innovatief duurzaam gebouw en de omgeving daarvan. Er zijn bovendien veel bedrijven en organisaties die ons daarmee hebben geholpen en gratis bouwmateriaal leverden.

Wil je even binnenkijken? Dat kan op onze virtuele rondleiding.

Alle ervaring die we opgedaan hebben in workshops of gewoon meehelpen, kun je hier terugvinden: http://duurzaambouwen.virtueelsymposium.nl/kennisbank/

De voortgang van DKA staat hier beschreven.

Vooral is het interessant vanwege enkele unieke eigenschappen:
1. Helende architectuur
De duurzame architect Huub van Laarhoven heeft oude principes gebruikt om een gebouw te maken dat een helend effect zal hebben. Lees hier meer over Helende architectuur.
2. Duurzaam en goedkoop bouwen
We gaan proberen een gebouw te zetten dat gekopieerd zal worden omdat het met hele duurzame en toch goedkope materialen gemaakt is. Er wordt vaak gezegd dat een duurzaam gebouw duurder is dan een gewoon gebouw, wij zullen aantonen dat dit niet het geval hoeft te zijn.
3. Omgeving is ontworpen met Patroontaal
Patroontaal is een ontwerpmethode voor planologen en architecten, om een levende omgeving te creëren, een omgeving waar je graag woont, graag bent en graag naartoe wil. Lees hier mee over de gebruikte patronen.
4. Het hele project is opgezet en wordt ondersteund door de ‘Dragon Dreaming’ methode: een projectondersteunings-model om tot succesvolle projecten te komen.
5. Water uit een pomp dat gefilterd wordt voor thee en koffie.
6. Een in Nederland nog niet voorkomend doe-het-zelf verwarmingsysteem. Lees hier meer.
7. Groene daken, geleverd door Van Helvoirt Groenprojecten

Klik op de plattegrond op een onderdeel om meer informatie te krijgen of klik op één van de trefwoorden: gebouw, workshops, welzijn tijdens bouwen, water, kinderen, meebouwen.

plattegrond DKA

overzicht DKA