>

Ecodorp Brabant experimenteert met duurzaam bouwen op De Kleine Aardehoofdmenu

Geschiedenis (de huidige situatie staat hier)
Midden 2009 zag Martijn Messing, directeur van De Kleine Aarde (DKA) onze website en zag mogelijkheden tot samenwerking. Hij bood ons een stuk grond aan van 1000m2 om experimenteel op te bouwen.
Wouter, een bewoner, zag ook mogelijkheden en startte een groep die in december voor het eerst de grond ging bekijken. Wouter zag nog meer mogelijkheden, voor ook andere groepen in het ecodorp. En hij ging in gesprek met Martijn, één van onze Dragon Dreaming-experts.

Martijn riep de hulp in van ongeveer 10 andere Dragon Dream-experts en gezamenlijk organiseerden ze drie bijeenkomsten op DKA. Ongeveer 75 vrijwilligers waren bij de eerste twee bijeenkomsten en ontwikkelden de eerste plannen.

strobalenbouwHieronder staan de verslagen van de eerste twee bijeenkomsten:

8-2-2010: Voor de eerste keer zijn we bij elkaar gekomen om Het Ecodorp Experiment te starten op De Kleine Aarde. Er waren 50 ecodorpers gekomen om voor de eerste keer vorm te geven aan onze wensen.
Lees hier het verslag van de eerste bijeenkomst...

22-2-2010: En op zondag zijn we weer bij elkaar gekomen, dit keer al in de groepjes. Elk groepje heeft een Karabirrdt gemaakt, een projectoverzicht met alle taken. Komende twee maanden komt elke groep wekelijks bij elkaar om hun deel van het project goed voor te bereiden. Lees hier het verslag waarin we de Karabirrdt gemaakt hebben. En bekijk meteen de foto-impressie van wat we gepland hebben...

16-3-2010: Vanavond zijn we,  Wouter, Vincent en Huub en Rolf, samengekomen om een "eerste schets" te maken van ons bouwwerk.schets2
Huub van Laarhoven verraste ons met 
1e.  Een ontwerp in 3D, uitgaande van 4 cirkels die elkaar gedeeltelijk overlappen, 'helende architectuur';
2e.  Een variant in rustieke uitvoering;
3e.  Twee maquettes in karton.

Het ontwerp leent zich uitstekend om de 'eisen' van De Kleine Aarde in te vullen, te weten:
- demo - showroom
- ruimte voor Interactie (workshops/trainingen)
- Labo/proeftuin
- plaats van Kennisoverdracht. 
Lees hier het hele verslag