>

Ecovillage Design Education NederlandEDE Nederland

Een aantal ecodorpers hebben de EDE-cursus gevolgd. Sommigen in Sieben Linden in Duitsland, sommigen in Findhorn in Schotland. Een van ons, Martijn Ballemans, was er zo enthousiast door geworden dat hij zelf een EDE-cursus heeft georganiseerd, samen met drie anderen.

Martijn heeft onderwijservaring met verschillende groepen en zet deze inmiddels vooral in voor de permacultuur. Het ecologische gebouw waar de training plaatsvindt is onder zijn leiding door vrijwilligers neergezet. Naast input in de dimensie Ecologie zal Martijn tijdens de training ook het werk met de Dragon Dreaming-methodiek begeleiden.

Wat betekent EDE?
EDE staat voor Ecovillage Design Education. Onder deze noemer is dit trainingsprogramma voor integraal duurzaam leven en werken al in meer dan 40 landen in alle delen van de wereld aangeboden, en gevolgd door deelnemers uit nog veel meer verschillende landen. Het is ontwikkeld als officiële bijdrage aan het VN-programma “Onderwijs voor duurzame ontwikkeling 2005-2014” en beleeft nu zijn première op Nederlandse bodem.

Hier vind je de website van EDE Nederland:
www.connectingourlives.eu

En hier vind je de website van Martijn Ballemans:
www.puurpermacultuur.nl